Top

Derbi Nostalji #1

Mart 28, 2008

Cumartesi günü İnönü Stadı’nda bir kez daha ve de ÅŸampiyonluk namına karşı karşıya gelecek olan BeÅŸiktaÅŸ ve Fenerbahçe’nin geçmiÅŸteki maçlarını biraz videolu biraz anılı nostalji tadında sunayım dedim. Fena da etmedim.

Anketimizi koyduk bu derbiyi sırf anketle yüz üstü bırakmk olmazdı. Sağ alt köşeden ankete maç başlayana kadar oy verebilirsiniz.
Tarih: 14 Eylül 1996
Stad: Kadıköy Stadı

Tam maç bitti derken sözünü klişeleştiren ancak bir o kadar da vurgulatan bir maçtı. Metin Tokat yönetiyor, Cine 5 yayınlıyor, İlker Yasin anlatıyor üstüne üstlük bir de Erman Toroğlu yorumluyor. Daha fecisi olamazdı herhalde.

Ligin 5. haftası. Fenerbahçe bu maça gelene kadar önüne gelene 4′ü 5′i sallamış. Ancak BeÅŸiktaÅŸ’a gelince durulmuÅŸ. Maç 0-0 giderken 89. dakikada BeÅŸiktaÅŸ yayın biraz gerisinden serbest vuruÅŸ kazanır. Bu pozisyondan önce de BeÅŸiktaÅŸ biraz zaman geçireyim, biraz da oyunu soÄŸutayım taktiÄŸiyle sallana sallana çıkabilcek olanlardan Sergen‘i oyundan çıkarmanın hazırlığında. Bu serbest vuruÅŸ kazanılınca Sergen “1 dakikanızı istirham ediyorum” der ve pas-bas-vur taktiÄŸini Rahim ile birlikte yaparlar. Gerçi bu taktik genelde 3 kiÅŸi ile yapılır ancak Sergen oraya o topa direkt vurmaya gitmiÅŸti. Uyarıyı yiyince Rahim gelir yardıma ve Sergen paslar, Rahim basar, Sergen örümceÄŸi kafalar.

Ve maç tam bitti demeden önce Sergen son sözü söyler ve önce soyunma odasına oradan da özel odalara yol alır.

Soyunma odasının yolunu tutarken de o zamanların toy muhabiri bugünün paraya para demeyen yapımcısı Acun Ilıcalı‘ya;

-Frikik atmak kolay değil tabi, yetenek ister. Yıldız oyuncular böyle maçlarda ortaya çıkıyor işte.

Devam edecek…

Yorumlar


Toplam Okunma: 145 | Bugunku Okunma: 4 | En Son Okunma: 12.05.2008 - 16:47





Bottom